Naturen - Jordens vagga

Eller kanske vårt "Living rum" för vad vore livet utan naturen? Kan vi leva utan naturen, hur skulle vi må då?

Svaret finns givetvis, jordens undergång. Utan träden, grönskan, ren luft och vatten kan vi inte överleva, däremot så lever vi otroligt bra när vi är ute i naturen bland träden, på gräsmattan i parken eller vid vattendrag, sjöar och hav. 

Varför är det så? Det är enkelt, det är ju vår vagga, vår trygghet, vår syrefabrik och vår överlevnad. 

Därför tror jag att om vi skall må riktigt bra så måste vi ta del av vad jorden erbjuder, värna och respekter det som om det vore ditt eget hjärta och dina egna lungor, för det är ju de som håller dig vid liv, och det är naturen som håller jorden vid liv. 

Finns det lagar och regler i naturen? 


Ja det finns det och de bygger i grund och botten på "Allemansrätten" se länk nedan. 

Personligen ser jag naturen som en plats där jag är en gäst och som respekterar det som finns och värnar om dess härlighet. En plats där man är tyst, försiktig, och lever i samklang med allt runtomkring.

Jag har som målsättning att aldrig lämna något spår efter mig, varken på stigen jag gått eller den plats jag vilat på.

Jag vill ut i naturen - Vart skall jag ta vägen?


Börja i närområdet och sök dig sedan längre bort om du så önskar. Det kan vara en park, friluftsområde, en sjö eller en skog, det är du själv som bestämmer, men det skall vara enkelt och tillgängligt. 

Jag länkar några sidor längre ner på sidan där du kan få ideér om platser i Skåne, allt från parker till vandringsleder. Länkar till inspiration på platser i Skåne

Skåneleden

130 mil natur väntar på dig! Skåneledens sex delleder ger dig möjlighet att uppleva Skånes omväxlande natur och rika kulturutbud.

Fulltofta

Stiftelsen Skånska Landskap har fjorton markerade vandringsleder av olika längd, där några är barnvagns- och rullstolsvänliga.

Landskapen är omväxlande. 

Visit Mittskåne

Välkommen till Skånes mittpunkt, Eslöv, Höör och Hörby.

Här är det nära till allt. Vacker natur, fiskrika sjöar, mysiga kaféer,  gårdsbutiker och anrika slott.